4 maart
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Jos
04 Maart 2025 | Portugal, Porto
Rustig wakker geworden en genoten van een ontbijt zonder begin- of eindtijd—pure luxe. We nemen de metro naar Matosinhos, waar onze pelgrimstocht begint. Niets geboekt, we zien wel waar we terechtkomen en of er plek is.
Bij onze eerste koffiestop ontmoeten we meteen een medepelgrim: een meisje uit Oekraïne dat al in Santiago is geweest en nu op weg is naar huis.
We lopen over houten vlonders, parallel aan het strand. Na vijf kilometer gaan de korte broeken aan en de jassen uit—de zon wint het van de ochtendkou. We lunchen op het strand, nadat we een supermarkt hebben gevonden.
Na 17 kilometer bereiken we Vila Chã en besluiten dat het mooi is geweest. (En bij Hedwig beginnen de eerste blaren op te spelen—altijd een teken om te stoppen.) We gaan op zoek naar de Albergue de Peregrinos, die na een verbouwing per 1 maart weer open zou moeten zijn.
Daar vinden we 16 bedden, verdeeld over twee slaapzalen, en een beheerster die nóg blijer is dan wij—eindelijk gasten! We kiezen ieder een eigen bed, maar wel in dezelfde slaapzaal. En voor slechts 10 euro per persoon krijgen we een warme douche (heerlijk) en geen ontbijt (minder). Zelf koken kan, maar we besluiten de horeca van Vila Chã te sponsoren.
Na een gezellige avond met andere pelgrims keren we terug naar onze private room/building—die inmiddels meer dan verdubbeld is in aantal bewoners. Dat is minder.
Morgen waarschijnlijk na Vila do Conde de route landinwaarts… of toch niet?
05 Maart 2025 - 07:44
Astrid:
Jullie hebben flink gelopen. Wat is het toch fijn met dat zonnetje. Heerlijk als je de korte broek aan kunt doen. Hoe gaat het met de knietjes? Of is bewegen dan toch goed?
Heerlijk lijkt me dat, gewoon wandelen en maar zien waar je terecht komt. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen.
Maak er weer een mooie dag van, ik moet nog bijkomen van carnaval![e-1f973]
05 Maart 2025 - 09:20
Monique :
Zo! Heerlijk weer. Ik was even bang dat jullie hetzelfde weer zien hebben als Spanje.
Klinkt goed 'we zien wel'.
Geniet ervan en ga zo door. [e-1f4aa][e-1f3fb]
Groetjes, Monique
05 Maart 2025 - 12:47
Anita:
Ziet er prachtig uit en al een flinke wandeling!
05 Maart 2025 - 16:49
Martje :
De juiste mentaliteit. We zien wel. Jullie worden nog eens echte pensionados. Geniet er van
05 Maart 2025 - 19:09
Toon:
Inderdaad goed nieuws. Laat de dag maar komen. En zien waar je uit komt. Geniet van een rustige nacht en morgen weer fris op.