Balugae
Door: Jos
Blijf op de hoogte en volg Jos
07 Maart 2025 | Portugal, Porto
We worden vroeg wakker door een EO-jongerengroep en besluiten dan ook maar op te staan en te gaan stappen—letterlijk, zonder hap. Ontbijt hebben we niet, maar we zetten onze hoop op de McDonald’s, één kilometer verderop. Helaas, die gaat pas om 08:00 open. Bij VilaCafé hebben we meer geluk. Koffie en een broodje, en de man achter de bar praat honderduit over Johan Cruijff.
Het is goed wandelweer, en de voorspelde regen komt pas rond 16:00. Dan moeten we binnen zijn. De weersverwachting voor het weekend is slecht, dus vandaag maken we er het beste van. We lopen soepel meer dan 23 km—misschien raken we gewend aan het dagelijks lopen en het gewicht van de rugzak.
We zijn de eersten die aankomen bij Albergue Casa Fernanda. Er zijn 13 bedden, en één voor één druppelen de andere pelgrims binnen, uit Duitsland, Italië, Australië, Amerika en Thailand. Vanavond staat er een gezamenlijke maaltijd op het programma, in de keuken bij Fernanda.
Al snel komt de zelfgemaakte wijn op tafel, gevolgd door likeuren en porto’s. Het eten is meer dan voortreffelijk, en na de maaltijd verschijnt er ineens een gitaar. Twee gasten kunnen spelen en zingen, en het wordt een gezellige boel. Alleen… Rowwen Hèze blijft uit.
De volgende ochtend staan we op met hoofdpijn—maar gelukkig geldt dat voor de meeste van onze medepelgrims.
08 Maart 2025 - 15:06
M V Summeren :
Fijn dat het goed gaat en het cam8kogevoel terug is. Hopelijk valt het mee met de regen. Veel loopplezier nog
08 Maart 2025 - 15:51
Astrid:
Dit doet me deugd, dat jullie met zo'n groot "gezin" aan tafel zitten. Pak het moment, dat doen jullie heel erg goed.
Wat een vrijheid, denk ik dan. Misschien idealiseer ik het. Ik doe het toch niet na. Bang voor al die onzekerheden. Ik heb dus uiteraard respect voor jullie gewandel, met de ups and downs. Geniet van jullie reis.
Groetjes uit Deurze
PS: Ik neem zo een aperol , ondanks de griep.
08 Maart 2025 - 15:58
Astrid:
Hebben jullie dat Portugees drankje al gehad? Medronho, is heel sterk. Maar moet je een keer gedronken hebben. Het drankje is gemaakt van een vruchtje uit de aardbeienboom. De vrouwen mochten het heel vroeger niet eten tijdens de pluk, want dan werden ze dronken.
Ik denk dat jullie dit niet lekker vinden na het proeven van de port. Succes ermee!
08 Maart 2025 - 16:17
Martje :
Rare jongens, die pelgrims. Sommigen staan op om stupid-o'clock. Anderen zijn dan weer echte feestnummer. Kortom het zijn net mensen. De afwisseling lijkt ons het mooiste van jullie trip. We duimen voor goed weer morgen
08 Maart 2025 - 17:54
Eric En Riky:
Nou toch alweer de nodige kilometers in de benen. Geniet van al het moois en gezelligheid met de andere pelgrims, tja en Rowwen Heze liedjes. Hedwig had jij niet iets kunnen laten horen? (Die anderen verstaan er toch niets van haha)
08 Maart 2025 - 19:35
Ben En Herma :
Mooi verslag wederom. En al lekker wat kilometers in de benen. En Hedwig, ga maar niet zingen. Dan lopen die pelgrims allemaal weg en dan komen ze nooit op hun eindbestemming.[e-1f602][e-1f602][e-1f602]
08 Maart 2025 - 20:04
Suzanne:
Dat klinkt weer als een mooi nieuw avontuur in jullie camino verhaal. Geniet ervan en hopelijk trekt het weer steeds meer bij.
10 Maart 2025 - 16:34
Anita:
Klinkt als gezellig ! Dan de koppijn maar voor lief nemen ;)